• Digitale forensische onderzoeken voor niet-technische onderzoekers

  Smartphones, tablets en computers bevatten routinematig bewijsmateriaal met betrekking tot veelvoorkomende misdrijven, van diefstal tot moord. Digitale forensische laboratoria zijn overweldigd, terwijl onderzoekers soms maanden moeten wachten voordat kritisch digitaal bewijsmateriaal wordt verwerkt.

  Tracks Inspector lost dit probleem op. Tracks Inspector biedt een intuïtieve, webgebaseerde oplossing die digitaal onderzoek in handen van rechercheurs brengt. Het stelt onderzoekers in staat om vroegtijdige beoordelingen uit te voeren en de voor de zaak relevante gegevens en apparaten te identificeren, zodat forensische specialisten een gerichte forensische analyse kunnen uitvoeren. Uiteindelijk stelt dit onderzoekers in staat om meer cases sneller op te lossen en tegelijkertijd de backlogs van High Tech Crime Unit (HTCU) te versoepelen.

 • Meer digitale bewijslast, maar er komen geen forensische experts bij (of niet genoeg)

  De gemiddelde wachttijd voor het verwerken van digitaal bewijs varieert van weken tot maanden, afhankelijk van de beschikbaarheid van bekwame forensische middelen. Ondertussen groeit de hoeveelheid digitaal bewijsmateriaal dat onderzoek behoeft, met snelheden die het verwerkingsvolume bij digitale forensische laboratoria ver overtreffen.

  De rekenkracht van smartphones en computers en de hoeveelheid gegenereerde digitale informatie (waarvan 75% door individuen) verdubbelt elke 18 maanden. Het vergroten van de rangen van digitale forensische specialisten kost tijd en geld om deze exploderende vraag te werven, op te leiden en aan te passen, wat de meeste wetshandhavingsinstanties zich niet kunnen veroorloven.

 • Laat de rechercheurs het speurwerk doen

  In plaats van een forensisch analist die alle gegevens van alle in beslag genomen apparaten verwerkt en analyseert, wat een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen kost, stelt Tracks  Inspector rechercheurs in staat om hun kennis van de zaak te gebruiken om te bepalen welke informatie relevant is en verder forensisch onderzoek nodig heeft, en wat doet niet. Als zodanig maakt Tracks Inspector een meer gerichte benadering mogelijk voor het onderzoeken van digitaal bewijsmateriaal en een efficiënter gebruik van forensische laboratoria.

  De huidige tools die zijn ontwikkeld voor onderzoekers om digitaal bewijs in het veld te triage zijn te beperkt. Aan de andere kant zijn de complexe tools die worden gebruikt door deskundigen op het gebied van digitale forensische geneeskunde niet geschikt voor onderzoekers. Tracks Inspector sluit deze kloof, waardoor onderzoekers gemeenschappelijke gevallen kunnen oplossen en achterstanden in forensische laboratoria kunnen versoepelen.

 • Eenvoudige en krachtige zoekfunctie, browser-based

  Vanuit de webbrowser op een desktop-, laptop- of tablet-computer kan elke onderzoeker die is toegewezen aan een casus op intuïtieve wijze zoeken, taggen, analyseren, koppelen en rapporteren over bewijsmateriaal van digitale apparaten. Het proces is eenvoudig en snel, bijna volledig gebaseerd op muisklikken of schermaanrakingen om informatie te identificeren die relevant is voor de zaak, bewijsmateriaal te labelen en rapporten te genereren.

 • Samenwerking en rapportering

  Tracks Inspector vergemakkelijkt de samenwerking tussen onderzoeksteams die op verschillende locaties op verschillende locaties werken. Teamleden hebben toegang tot dezelfde gegevens, delen links, voegen opmerkingen toe aan bewijseenheden en drukken rapporten af ​​via hun webbrowser.

 • Dankzij de schaalbaarheid en flexibiliteit, groeit Tracks Inspector met je mee

  Tracks Inspector-componenten kunnen op servers op verschillende locaties worden geïmplementeerd. Meerdere wetshandhavingsinstanties kunnen middelen bundelen en de systeemimplementatie delen, waardoor de kosten van elk bureau worden geminimaliseerd. Het systeem is volledig schaalbaar naar behoefte - snellere verwerking, meer opslag en / of meer gebruikers - eenvoudigweg door servers toe te voegen voor de toepasselijke componenten.

Tracks Inspector werkt nauw samen met onderzoekers om ervoor te zorgen dat onze technologieën een complete digitale onderzoeksoplossing bieden. Tracks Inspector is speciaal ontworpen voor het gezamenlijk beoordelen van gegevens, het delen van informatie en vroegtijdige beoordeling van gevallen met een uiterst gebruiksvriendelijke webgebaseerde interface.